Site icon Porch People

Keepershandschoenen bieden heel veel bescherming

Keepers nemen een aparte positie in binnen een voetbalteam. Ze dragen kleding in een afwijkende kleur en weten dat elke fout die ze maken zomaar eens een tegentreffer op kan leveren. Verder is bekend dat keepers doorgaans ijdel zijn. ze besteden extra aandacht aan hun outfit, meer in elk geval dan voetballers doen. Wat voor keepers ook erg belangrijk is, zijn de keepershandschoenen die ze dragen. Keepershandschoenen hebben in de afgelopen jaren een enorm vlucht genomen. Ze zijn niet alleen mooier, maar vooral ook veel beter geworden. 

Buitenbeentjes binnen een elftal

Zoals gezegd zijn keepers vaak buitenbeentjes binnen een elftal. Dat gaat zeker op voor de kleding. De meeste keepers willen er goed uitzien, waarbij ook de functionaliteit van de kleding enorm belangrijk is. Als keeper duik je vaak, en daarom dient keeperskleding altijd op de een of andere manier bescherming te bieden. Dat laatste is zeker het geval als we kijken naar de keepersbroek. Deze is zeker bij de heupen en de knieën altijd voorzien van een foamlaag. Dat maakt vallen altijd een stuk prettiger en bovendien kun je op die manier blessures aan bijvoorbeeld de slijmbeurzen vaak voorkomen. Want iedereen weet dat vallen op harde velden zomaar tot blessures kan leiden. 

Vaak fluorescerende kleding voor de doelman

De keeper draagt altijd een wat betreft de kleur afwijkend shirt ten opzichte van de spelers van een team. Dit is omdat de keeper natuurlijk ook een bijzondere speler is. Hij of zij mag de bal namelijk als enige met de handen aanraken. Het shirt van de moderne keeper valt op door vaak fluorescerende kleuren. Bij het borstgedeelte en bij de ellebogen biedt het shirt vaak ook extra bescherming. Vaak vind je achterop het shirt van de keeper rugnummer 1, al valt het tegenwoordig op dat keepers nogal eens afwijkende nummers op hun rug hebben. Dit kunnen nummers zijn van 1 tot 100. 

Wat betreft keepershandschoenen is er tegenwoordig erg veel te kiezen

De sokken van een keeper wijken wat betreft de kleur vaak ook af. Deze sokken bieden overigens geen extra bescherming overigens. Bescherming maken wel de keepershandschoenen. Zeker de vingers krijgen in moderne handschoenen extra bescherming zoals keepershandschoenen ook bij voor de polsen extra bescherming geven. De moderne keepershandschoenen zijn overigens prima te personaliseren. Niet zelden zie je op de handschoenen namelijk de naam van de doelman gedrukt. Ook wat betreft de merken heb je tegenwoordig heel erg veel te kiezen. Opvallend; de handschoenen worden steeds langer en reiken tegenwoordig ver over het pols-gedeelte. Daarbij kiezen keepers ook al vaker voor een shirt met korte mouwen, waardoor dit waarschijnlijk ook extra opvalt. 

De keuze is veel groter geworden

Er is wat betreft keeperskleding en keepershandschoenen is er de afgelopen jaren in elk geval heel erg veel veranderd. De keuze is groter geworden, de kleding ziet er fraaier uit en de handschoenen en de kleding bieden vooral extra bescherming. Dat maakt dat de ijdele keeper heel erg veel te kiezen heeft en een outfit geheel naar eigen wens samen kan stellen. 

Exit mobile version