Stijlvol aan de borrel

De cocktailjurk is een jurk waar iedere vrouw er meerdere van zou moeten hebben om zo op elke informele gelegenheid stijlvol te kunnen aantreden. Van het simpele zwarte jurkje tot een indrukwekkende designer, geen kast kan zonder.

Cocktailjurk

Het woord cocktail verwijst naar gemixte drankjes en voor een informele borrel is deze jurk dan ook geschikt. De jurk is traditioneel niet heel kort, maar zeker ook niet tot de enkel. Ergens op of over de knie is de juiste lengte. De cocktailjurk moet geschikt zijn om te dragen bij een borrel, maar gekleed genoeg om daarna aan het diner aan te schuiven.
Er is een oneindigheid aan variaties van de cocktailjurk. Van strapless tot lange mouw, van zwart tot zedig wit en alles ertussenin. Eigenlijk is dat precies wat de cocktailjurk vertegenwoordigt: tussen formeel en informeel in.

Seizoenen

Mode is onderhevig aan de seizoenen, maar dat geldt minder voor de cocktailjurk. Er zijn wel typische zomer- en winterjurken, maar in principe kan de jurk zowel in de winter als in de zomer gedragen worden. Een lange mouw zal je niet gauw dragen met warm weer, maar een strapless jurk kan prima op een kerstborrel. Andersom zal je niet gauw een typische zomerjurk van dun katoen in de winter dragen.

Mode

De cocktailjurk is ook minder onderhevig aan de mode dan je zou denken. Er zijn natuurlijk jurken met typische stijlen voor dat jaar wat het jaar daarop echt niet meer kan. Bijvoorbeeld jurken met open schouders, rushes of bepaalde prints. Maar dan nog kan zo’n cocktailjurk nog wel een jaar of wat mee.
De kunst is natuurlijk om tijdloze jurk uit te zoeken die een paar seizoenen mee kan. Het liefst een stuk of drie in verschillende kleuren zodat je in elk seizoen iets passends hebt. De simple black dress hoort thuis in elke kast, want heb je zo gauw niet een schitterende cocktailjurk, dan kun je die nog altijd aantrekken.

De cocktailjurk hoort thuis in elke vrouw haar kledingkast. Gelukkig zijn er net zoveel modellen als er smaken zijn, er is dus voor iedereen wel iets te vinden.