Site icon Porch People

Tattoo laten verwijderen Rotterdam

Een tattoo laten zetten kan achteraf minder leuk of handig blijken te zijn dan je had gedacht. Daarom is het goed om te weten dat je een tattoo kunt laten verwijderen. Dat kan op twee manieren: via een operatie of met behulp van laserstralen.

Het grote nadeel van een operatie is dat er altijd een litteken achterblijft. Daarnaast is deze optie alleen geschikt om kleine tatoeages te verwijderen, meestal met een maximale breedte van 2 cm. Dit gebeurt over het algemeen onder lokale verdoving. Het grote voordeel is dat de tattoo direct helemaal weg is. De genezing van de wond zal zo’n 3 tot 6 weken in beslag nemen.

Het laten verwijderen van een tattoo met behulp van een laserbehandeling is een populaire keuze, en de enige optie voor grote tatoeages. Daarnaast is het goedkoper dan het operatief laten verwijderen van een  tattoo.

Hoe werkt een tattoo laten verwijderen met laserstralen?

Allereerst zul je naar een professional moeten om je tattoo te laten beoordelen en te bespreken wat de (on)mogelijkheden zijn. Er wordt een behandelplan opgesteld waarbij ook de kosten worden besproken. Deze zijn afhankelijk van de omvang van de tattoo en de dikte van de lijnen.

Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig om een tattoo effectief te verwijderen. Tussen de verschillende sessie zal de huid eerst moeten genezen. Daardoor zitten er gemiddeld 8 weken tussen 2sessies.

Tijdens een sessie wordt de huid met een speciale laser bestraald. Dit gaat puntsgewijs. Hierdoor breekt de inkt af in kleine deeltjes en wordt het lichaam aangezet tot het afvoeren van deze pigmenten. Deze laserstralen veroorzaken nauwelijks pijn. Daarnaast kan er koude lucht langs de huid gestuurd worden om de gevoeligheid te verminderen en de huid rustig te houden.

Tip: Tattoo verwijderen Rotterdam | Tattoo No More voor tatoeage weg laseren

Na de behandeling moet de huid goed verzorgd worden. Ook is het van belang dat de aanwijzingen worden opgevolgd om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Zo zul je direct zonlicht moeten vermijden of je huid beschermen met zonnebrandcrème. Alleen dan zul je goede resultaten behalen en niets meer terugzien van de tattoo.

Conclusie

Als je uitgekeken bent op je tattoo of het is niet geworden wat je ervan gehoopt had kun je deze laten verwijderen. Kleine tattoos kunnen met een operatief in 1 keer worden verwijderd. Je kunt ook kiezen voor het verwijderen van een tattoo met behulp van een laser. Vaak zijn hier enkele sessies voor nodig, met een tussenperiode van 2 maanden om de huid de kans te geven om goed te herstellen.

Exit mobile version