Tattoo laten verwijderen in Rotterdam

Afhankelijk van het gebruikte onderzoek, heeft tussen de tien en twintig procent van de mensen met een tatoeage er spijt van. Om verschillende redenen willen mensen van hun tatoeage af. Het kan zijn, omdat zij de tattoo in een opwelling hebben laten zetten. Of hun relatie is uitgegaan en zij hebben een tattoo met de naam van de ex-geliefde. Een andere reden kan zijn dat mensen niet meer geassocieerd willen worden met een bepaalde groep, zoals een sportclub. De laatste veelgenoemde reden, is dat de drager nadeel ervaart van de tattoo, bijvoorbeeld doordat het moeilijker is om werk te vinden. Wat de reden ook mag zijn, een gedeelte van de mensen wil hun tatoeage graag laten verwijderen.

Tatoeages verwijderen

Het laten verwijderen van een tattoo gaat nu eenvoudiger dan vroeger. Primitieve methodes, zoals het wegsnijden van een tatoeage, of het inwrijven met zout, worden niet meer toegepast. Tatoeages worden verwijderd met een specifiek laserapparaat. Deze verhit de pigmentbolletjes, waarin de inkt zit, die daardoor stuk gaan. Deze resten worden dan in de bloedbaan opgenomen en verder afgebroken.

Het laten verwijderen is een langdurig proces. Niet alleen vanwege de behandeling, maar ook omdat er ongeveer twee maanden tussen iedere afspraak moeten zitten. Gemiddeld zijn er 8 tot 12 behandelingen nodig om de tatoeage geheel te laten verwijderen. Bij iedere behandeling worden de pigmentbolletjes verder afgebroken.

Het laten verwijderen van een tattoo kan pijnloos gaan, als de plek van tevoren goed verdoofd wordt. Zonder deze behandeling is het verwijderen ook goed mogelijk, alleen kan het wel pijnlijk zijn. Hoe pijnlijk het weghalen is, hangt af van de plek waar de tatoeage staat. De pijnlijkste pekken om te verwijderen zijn de enkels en de vingers. Plekken die minder pijn doen zijn de hals of de onderarm.

Meer informatie: raadpleeg de website TattooNoMore.nl.

Factoren die van invloed zijn op het verwijderen van een tattoo

Hoe goed de tatoeage te verwijderen is hangt van een aantal factoren af. Hoe minder inkt er is gebruikt, hoe beter de tatoeage te verwijderen is.  Tatoeages met veel kleur zijn moeilijker te verwijderen dan alleen zwarte lijnen. Vooral tribal tattoos, tekeningen met gestileerde lijnen, zijn goed te verwijderen. Deze bestaan grotendeels uit zwarte vlakken.

De reden dat gekleurde tatoeages zo lastig te verwijderen zijn, is omdat de kleuren minder goed reageren op de laserbehandeling. Het kan zijn dat er een vale kleur achter blijft op de huid.

 Er zijn ook een aantal factoren waar je zelf invloed op hebt, die de kans op een succesvolle handeling vergroten. De belangrijkste is het kiezen voor een professional om de tatoeage te laten verwijderen. Nazorg is belangrijk om de huid goed te laten herstellen, want zonder nazorg kunnen er resten zichtbaar blijven.